Eenvoudig maar functioneel. Met een standaardkeuken komt u al ver!

| Meer

Standaard keuken

 
 
 
 
 
Een standaardkeuken is een keuken zonder toeters en bellen. Het is ook vaak een tijdloze keuken waarvan u jarenlang kan van genieten. Vaak is er gekozen voor de witte kleur uitvoering en met een rvs aanrecht. Het verwerkte materiaal is goed, en daar is dan ook alles mee gezegd.

Deze is leverbaar in diverse kleuren maar de kleur is meestal wit. Dit type keuken heeft een rvs of kunststof werkblad, een spoelbak met een mengkraan, twee bovenkastjes, drie onderkasten en twee laden. Het kenmerk is bovendien dat de keuken een breedte heeft van 2,80 meter maximaal.
Deze is dus een keuken die niet is aangepast aan de woning en niet aan de wensen van de bewoner(s).
 
Deze soort keukens worden ingebouwd in nieuwe huizen in de lagere prijsklassen of zit standaard in huurwoningen in de sociale sector. De ruimte in de keuken is behoorlijk beperkt maar het is mogelijk de benodigde apparatuur te plaatsen.
  • Een mogelijkheid is om het fornuis op de koelkast te plaatsen.
  • De opbergruimte wat de kastjes betreft is niet erg royaal. U kunt denken aan kastruimte elders in uw
     woning.
  • Door beperking van de ruimte wat het werkblad betreft kunt u oplossen door zo efficiënt mogelijk te
     werken.
  • U zult een keuze moeten maken met betrekking tot het plaatsen van apparatuur. Wordt het de
    vaatwasser, wordt het de magnetron, wordt het de koelkast of wordt het de vriezer.

Nóg mooier maken

Tijdloze keukenOndanks de beperkte ruimte is het mogelijk om uw keuken mooier te maken. U kunt hierbij denken aan een ander front of aan een andere kleur. Andere handgrepen zorgen al voor een heel ander gezicht. Een andere mogelijkheid is om een extra bovenkast of onderkast te plaatsen. Wat direct op zal vallen is een moderne spoelbak en natuurlijk een luxe mengkraan. Wilt u het helemaal een ander aanzicht geven, dan moet u de standaardtegels vervangen door andere tegels in een andere kleur. Uiteraard mag de sfeervolle verlichting niet ontbreken.
 
 

Prijzen standaardkeukens

Een prijs aangeven is niet eenvoudig. Om toch een indicatie te geven begint de standaardkeuken bij een prijs van ongeveer 1200 euro zonder montage. Daar kan enige apparatuur bijzitten maar dat hoeft niet. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de keukenleverancier. Een standaardkeuken inclusief tegelwerk en montage is er voor rond de 1800 euro.
 

Kopen

Wanneer u heeft besloten voor dit type te gaan, dan is het altijd verstandig om bij meerdere bedrijven informatie te vragen. Probeer altijd een korting te bedingen of gratis apparatuur te krijgen. Betaal nooit een bedrag aan!
 
standaard keuken