Goedkope keukens

| Meer

Goedkope keukens

 
 
 
 
Er zijn in grote lijnen twee soorten goedkope keukens. De eerste soort is kwalitatief niet erg hoog, en er zijn geen speciale wensen bij. U moet hierbij rekenen tussen de 1000 en 2000 euro. De tweede soort betreft keukens die u kunt kopen tijdens een interessante aanbieding of showroom modellen. De kwaliteit ligt op een hoger niveau want het is een duurdere uitvoering maar dan stukken goedkoper.
 
 

Waar vindt u goedkope keukens?

Die komt u vooral tegen bij keukenstuntbedrijven en bij bouwmarkten. Een goedkope kan zeker wel goed zijn. Dat kan bij een zonder enige apparatuur of wanneer er sprake is van goedkoop materiaal.
 

Waar kunt u een goedkope keuken aan herkennen?

Het gebruikte materiaal is dunner dan bij een duurdere keukenstijl. U kunt het goedkope ook vaak zien aan het houtfineer op de deuren en laden. De geleidesystemen van de kastjes zijn vaak uit plastic vervaardigd. Bij een duurdere worden metalen geleidesystemen gebruikt.
U kunt het ook zien aan de laden- en kastgrepen. Van goedkoop materiaal gemaakt en niet erg robuust. Ook krijgt u bij een goedkope een kortere garantietijd.
Een veel gebruikt materiaal is dennenhout of spaanplaat. Daarbij krijgt u te maken met de meest dunne plaat.
De scharnieren zijn niet echt stevig. Na veelvuldig gebruik kan er al snel schade optreden bij de scharnieren waardoor een kast niet meer helemaal sluit.
De eventueel bijgeleverde apparatuur is niet altijd de meest energiezuinigste en vaak van een onbekend merk. Dat kan problemen opleveren bij een vervanging van een onderdeel.
 
Goedkope keukens
 
 

Het kopen en waar u op moet letten!

  • U moet beginnen met diverse keukenbedrijven te bezoeken. U kunt daar rustig rondkijken en te weten komen wat u kwijt bent. Ook via het internet zijn vele keukenbedrijven te bekijken.
  • Tijdens uw bezoek heeft u vragen, stel die dan gerust. U bent en blijft tenslotte de baas!
  • Probeer toch een te kopen die er kwalitatief behoorlijk uitziet maar let op uw budget.
  • Trek gerust de laden en de kasten open.
  • Vraag altijd naar de voorwaarden!
  • Bij belangstelling zeg dan meteen dat u geen aanbetaling wilt doen.
  • Probeert u men meteen een keuken te verkopen, ga dan weg en ga naar een ander keukenbedrijf; er zijn er genoeg van.
  • U heeft uw hem gevonden…proficiat! Laat dan meteen op papier zetten wanneer de aflevering is en wanneer de keuken wordt geďnstalleerd.

goedkope keuken