Buitenkeuken of keuken in de tuin, ook wel outdoor kitchen genoemd

| Meer

Buitenkeuken

 
 
 
 
Een buitenkeuken ofwel een keukentuin is een keuken die buiten staan. Er zit wel verschil tussen de ene en de andere. Er zijn eenvoudige exemplaren bij en er zijn hele luxe uitvoeringen aanwezig. De luxe uitvoeringen hebben onder andere een ingebouwde koelkast, een barbecue, een gootsteen, een pizza-afdeling, een wokafdeling en een gasfornuis.
De meeste standaard keukentuinen hebben een aanrecht en een wasbak.
 

Ontstaan

 
Home kitchenIn de loop der jaren werd het buitenleven steeds belangrijker maar men moest wel naar binnen om te koken en te eten. En dat werd als een minpunt ervaren. Waarom niet buiten koken en eten?
In 2005 werd de buitenkeuken uitgevonden en men noemde het outdoor kitchen. Hij was geboren en werd steeds luxer. Bovendien is vandaag de dag de luxe keukentuin bestand tegen alle weersinvloeden. Dat werd mede mogelijk gemaakt door duurzame en hoogwaardige materialen te gebruiken. Daarnaast werden de uitvoeringen steeds mooier en comfortabeler. De buitenkeuken is bovendien mobiel dus kan ook binnen worden gebruikt.
De outdoor kitchen is helemaal ingeburgerd, en terecht! Gezellig eten en drinken in de tuin geeft een nóg meer gezinslevengevoel.
U wilt geen `standaard buitenkeuken of keukentuin`, dan kan hij naar uw wensen worden gemaakt. Heeft u wel iets unieks in de tuin of op uw terras!
 

Enkele tips voordat u gaat aanschaffen

  • Zorg voor voldoende kastruimte. Hoe meer ruimte, hoe beter. Bij te weinig ruimte moet u soms naar binnen om weer wat op te halen.
  • Als u er een gaat aanschaffen, neem dan niet een te klein exemplaar. Natuurlijk is die goedkoper maar een grotere biedt u veel meer gemak en comfort. Doe het dus in één keer goed!
  • Wilt u uw keukentuin het hele jaar door buiten laten staan, kies dan een uitvoering van het juiste materiaal. U kunt ook uw keukentuin volledig afdekken met een speciale afdekhoes.

 

Buitenkeukens
 

Voordelen

  • U zit lekker buiten te genieten; ideaal als het weer zomers is.
  • Vooral sociaal gezien is het voordeel.
  • U heeft alles binnen handbereik.
  • De kok staat niet meer binnen maar buiten en neemt volledig deel aan het buitengebeuren.
 

Materialen

De materialen die worden gebruikt zijn rvs, eikenhout en ook teakhout wordt gebruikt
 

Uitvoeringen en prijzen ter indicatie

Een mooie grill met barbecue met handige zijtafeltjes heeft u al voor ongeveer 175 euro.
 
Een buitenkeuken van rvs en met zijbranders van rvs. U kunt met deze keukentuin grillen, braden en bakken. Er zit een dubbele zijtafel aan en nog veel meer en die kost ongeveer 350 euro.
 
Een keukentuin met vele mogelijkheden zoals wokken, grillen, bakken en braden. Uitgevoerd in zwart met rvs onderdelen. Een lust voor het oog, een feest om mee te werken, en dat voor ongeveer 600 euro.
Een heuse topper onder de buitenkeukens!
En wat kunt u er niet mee doen…maar liefst vier branders, een apart grillrooster, een ingebouwde thermometer, wokken, bakken, braden en de uitvoering is super de luxe!
Met deze keukentuin gaat u nooit meer binnen koken. De prijs ligt rond de 2000 euro maar u heeft dan wel het neusje van de zalm.
 

Toekomst

Het gebruik zal alleen maar toenemen. Logisch want buiten het eten bereiden en buiten genieten van de maaltijd geven een extra dimensie aan al het goede van het leven.
Een buitenkeuken aanschaffen is daarom een voortreffelijke keuze waar u jaren en jaren lang plezier aan zult beleven.

buitenkeuken