Welk is het juiste keukentype voor u?

| Meer

Keukensoorten

 
 
 
 
 
Standaard keukensWat voor soort keuken u gaat aanschaffen hangt van diverse factoren af. Te beginnen met uw financiŽle plaatje dus hoeveel wilt én kunt u besteden. Daarnaast de keuze of u het laat doen of dat u het zelf doet. Bij de laatste keuze zult u misschien veel gereedschap moeten kopen die u maar één keer nodig heeft. De ruimte speelt ook een belangrijke rol. Zo komt u beslist nog meer zaken tegen die meewegen in uw uiteindelijke beslissing. U treft hier enkele soorten keukens aan die uw keuze kunnen vergemakkelijken.
 
Er zijn vele soorten keukens in de keukenwereld. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een modulekeuken. Dit type is opgebouwd uit vier modules. De eerste module is om te koken. De tweede is om af te wassen, de derde is de koude module en de laatste is een toekomstmodule.
 
Een andere soort is de standaard keuken. U heeft dan de beschikking over een spoelbak met een mengkraan, een kunststof werkblad, enkele onderkastjes en enkele bovenkasten. De standaardbreedte is 180 centimeter.
 
De doe het zelf of zelfbouw keuken is er een die je zelf helemaal opbouwt én inricht. U gaat eerst uw gedachten op papier zetten, Vandaar uit gaat u verder met de kookplaat, met de afwasmachine, met de afzuigkap, met de magnetron, met de verlichting, met de spoelbak en met nog veel meer. U doet alles zelf, en dat scheelt enorm in de kosten want u hoeft geen arbeidsloon te betalen.
 
Keukens op maatU kunt ook een keuken op maat aanschaffen. U heeft het ontwerp gemaakt. Een erkend keukenbedrijf komt uw ontwerp verwezenlijken. Het ontwerp laat u maken op een computer en u kunt dus eindeloos variŽren net zolang totdat u overtuigd bent van keuze. De onderdelen worden gemaakt of besteld en daarna wordt uw keuken geÔnstalleerd.
 
U wilt een gloednieuwe maar tegen een lagere prijs. Dan kunt u eens gaan kijken naar een showroom keuken. Deze heeft een lange tijd als showmodel gestaan maar moet op een gegeven moment plaats maken voor een nieuw model. U krijgt dus niet het laatste model maar wel een nieuwe met fikse korting!
 
 
Wilt u nůg goedkoper uit zijn, dan kunt u gaan uitkijken naar een tweedehands. Deze 2de hands is dus in gebruik geweest bij andere mensen. U moet wel op het volgende letten. Is de keuken al gedemonteerd of moet u dat zelf doen? Kijk of alle onderdelen erbij zitten. Let vooral op beschadigingen. Demonteren kan lastig zijn. Vaak zitten delen gelijmd en erg moeilijk los te krijgen.
 
Keuken ontwerpenEen keuken ontwerpen is natuurlijk hartstikke leuk. Zo`n uitdaging krijgt u beslist niet elke dag! U moet echter wel met enige belangrijke zaken rekening houden. U moet eerst eens bekijken wat u wilt besteden, en proberen binnen het budget te blijven natuurlijk. Ook moet u terdege naar de beschikbare ruimte kijken. U moet ook weten waar de apparatuur komt. Houd dan rekening met allerlei soorten leidingen. Alles bij elkaar een flinke klus maar straks is de nieuwe keuken wel de kroon op uw werk.
 
U wilt een goedkope keuken. Dit type wordt vaak aangeboden door bouwmarkten en keukenstunters. Er wordt in de regel gebruik gemaakt van goedkope materialen. U kunt uw wensen niet laten uitkomen, en daar krijgt u later misschien wel spijt van. De prijs ligt tussen de 1000 en 2000 euro en hoeft op zich niet slecht te zijn maar er wordt goedkoop en dun materiaal voor gebruikt.
 
keukensoorten