Keukenrenovatie - Renoveren van uw keuken

| Meer

keukenrenovatie

 
 
 
 
U bent na vele jaren uitgekeken op uw huidige keuken. U wilt iets nieuws maar een gloednieuwe wilt u niet. Dan is renoveren het antwoord. Een keukenrenovatie is meestal goedkoper en het neemt niet zoveel tijd in beslag als bij een nieuwe keuken. Door enkele grote onderdelen te vervangen kijkt u er straks weer heel anders tegenaan. Keukenrenovatie is een prima en betaalbaar alternatief!
U kunt het renoveren overlaten aan een erkend bedrijf. Dan zit u altijd goed wat garantie betreft maar u betaalt daar wel voor. U kunt de klus ook zelf doen. Deze klus zal dan langer gaan duren maar u bespaart wel de loonkosten van een bedrijf. De keuze is aan u!
 
 

Wat kunt u allemaal vervangen bij een keukenrenovatie?

keuken renoverenEen keukenrenovatie is uw kookafdeling een heel ander gezicht geven zonder dat dit erg veel geld gaat kosten. Een renovatie kan beginnen met het vervangen van de deurtjes en van de keukenfronten. Een andere mogelijkheid is het vervangen van het aanrecht. Waar u ook aan kunt denken is om de achterwanden te vervangen. Ook andere deurgrepen doen wonderen.
Verder kunt u denken aan het vervangen van uw vloertegels in uw keuken. Dat geldt ook voor het vervangen van de kranen en van de spoelbak. U kunt ook het plafond een andere kleur geven.
U moet wel precies weten wat u gaat vervangen want de sfeer moet hetzelfde blijven of worden verhoogd. Dat geldt ook met de harmonie van uw keuken met bijvoorbeeld uw woonkamer.
U kunt ook denken aan andere verlichting.
 
Deuren
De kastdeurtjes zijn in principe erg makkelijk te vervangen. Zorg er wel voor dat de juiste maat wordt genomen. Natuurlijk wordt de kleur anders dan de bestaande deuren.
 
Keukenfronten
Is te vergelijken met de kastdeuren. Denk aan de maat en de andere kleur moet natuurlijk wel in overeenstemming komen met de rest.
 
Aanrecht of werkblad
Werkblad - aanrecht keukenEr zijn vele soorten en maten wat het aanrecht of werkblad betreft. U kunt uw huidige vervangen door een rvs- aanrecht. Dat slijt niet, is krasbestendig, is mooi om te zien en gaat wel 30 jaar mee. U kunt ook gaan voor een kunststof aanrecht. Makkelijk schoon te maken, krasbestendig, keihard en in vele kleuren te krijgen. Een houten aanrecht geeft een chique uitstraling. Het aanrecht bestaat uit losse delen maar oogt toch als één geheel. Ook in diverse kleuren leverbaar. Een ander materiaalsoort is leisteen. Heeft een ruw oppervlak dus een antislipwerking. Verkrijgbaar is diverse kleuren. Wat ook erg mooi is, is een aanrecht uit marmer. Geeft een antieke rustige uitstraling en in diverse kleuren leverbaar.
Tenslotte maar zeker niet het minste materiaal is graniet. Puur natuur en heeft een sterke uitstraling. Ook in diverse tinten verkrijgbaar.
 
Achterwanden
Beschermt tegen vocht, verontreiniging en hoge temperaturen. Een fraaie optie is een achterwand van glas. Een rvs achterwand wordt steeds populairder. Een andere interessante optie is uw achterwand vervangen door tegels. Deze zijn er natuurlijk in allerlei kleuren en afmetingen.
 
Deurgrepen keukenkasten
Deurgrepen keukenkastenZijn er in vele modellen verkrijgbaar. Geeft een verfrissend beel!.
 
Vloertegels
En deze geven zeker voordelen. Zijn makkelijk te onderhouden. Zijn makkelijk te plaatsen in uw keuken. Zijn uiteraard erg duurzaam en tegels geven een bijzonder mooie uitstraling.
 
Keukenkranen
U heeft nu al zolang tegen dezelfde kranen aangekeken dus wordt het tijd voor andere kranen nu u toch aan het renoveren bent. In vele modellen leverbaar en ook in diverse kleuren. Tip! Bezuinig nooit op kranen!
 
 
 
Spoelbak
Er zijn drie soorten spoelbakken te verkrijgen. De eerste soort is de geļntegreerde spoelbak. Geen risico op vochtdoorsijpeling. De tweede soort is de inleg spoelbak en de derde soort is de opbouw spoelbak. Daarnaast zijn er nog ronde en vierkanten spoelbakken.
 
Kleurkeuze
Een andere kleur van het plafond zal wonderen doen. U kunt eens kiezen voor een totaal andere kleur waardoor een verrassend effect ontstaat.
 
Verlichting
De juiste keuken verlichting is erg belangrijk in de keuken. Die zorgt tenslotte voor de gezellige sfeer en uw gerenoveerde keuken zal er heel anders uit gaan zien.
 
renovatie keuken