Hoe gebruikt u het best de beschikbare ruimte voor uw keuken?

| Meer

Keuken vormen

 
 
 
 
 
 
 
 
De keukenvorm hangt in grote mate af van de beschikbare ruimte. Er zijn genoeg keukenvormen in de wereld van de keukens. Ook uw budget spreekt een woordje mee. Nadat u weet wat u wilt is het aan te bevelen eens te gaan kijken bij diverse keukenbedrijven.
 

Keukenvormen

 
De enkelwandige keukenvorm. Deze treft u aan in relatief kleine woningen. Deze hebben vaak een lange muur dus optimaal om zo`n enkelwandige keuken te plaatsen. Een kenmerk is dat er vaak een goedkope inzit. De kwaliteit is niet super maar wel goed. Vooral te koop bij de bouwmarkten en bij de keukenprijsvechters.
 
De dubbelwandige keukenvorm wordt vooral gebruikt als er een deur en een raam tegenover elkaar zitten. U moet tenminste rekening houden met ruim 1,2 meter in verband met het openen van de keukenkastjes. Heeft dezelfde kwaliteit als de enkelvoudige keukenvorm.
 
Eigentijdse keukenEen L keuken is de meest voorkomende vorm. Een kenmerk is dat er altijd een eettafel met genoeg stoelen in staan. Een ander belangrijk onderdeel is dat er voldoende keukenkastjes aanwezig zijn.
 
De U keuken heeft een praktische én ideale opstelling want u heeft alles snel bij de hand. Houdt u van uitgebreid koken zonder veel heen en weer te lopen, dan is deze keuken prima!
 
De G keuken lijkt op het U model. Het verschil zit hem in de uitbouw aan de open zijde. De uitbouw wordt vaak gebruikt als eethoek. Deze keukenvorm zal u veel gezelligheid geven. U moet wel over een grote keukenruimte beschikken.
Een keuken met kookeiland is uiteraard een prachtige keukenvorm. Het voordeel is dat u constant zicht heeft op uw woonkamer. Een eilandkeuken is ook de plaats om de dag door te nemen terwijl u bezig bent met koken. U kunt veel opbergen boven het eiland. Makkelijk, praktisch en geeft een perfecte uitstraling. Het zal niet verbazen dat er wel de juiste verlichting moet zijn. Deze zorgt voor de juiste harmonie met uw woonkamer en zal de sfeer ten goede komen.
 
Moderne design keuken