Rustieke keukens

| Meer

Rustieke keukens

 
 
 
 
 
Voor een rustieke keuken is hout het sleutelwoord, eikenhout. Deze houtsoort is gewoonweg hartstikke duur en deze keukenstijl is dan ook niet voor iedereen weggelegd. De echte kenmerken zijn de vele kasten en de vele antieke materialen. Nog een kenmerk is dat er niet aan een thema is gebonden. U kunt eindeloos variŽren maar moeten natuurlijk wel met elkaar overeenstemmen.

Het uiterlijk heeft veel weg van een houthakkershut. Dat houdt in dat er een grote schouw in zit en een balkenplafond.


Middelpunt van uw woning

Uw rustieke keuken is hét middelpunt van uw woning. Er wordt hier niet alleen gekookt maar ook gegeten, gelezen, gepraat en geleefd. Dat maakt deze stijl dan ook zo aangenaam en het is echt een woonkeuken, een tweede woonkamer.
 

Afwerking

Om de randen van het werkblad af te werken worden tegels gebruikt. Tegels worden verder gebruikt om spatwanden mee te maken. Deze tegels zijn in diverse vormen, motieven en kleuren verkrijgbaar. Wat materiaal betreft is er een keuze uit porselein, natuursteen, glas en keramiek.
 
 

Inrichting

Rustieke keukensOmdat u veel tijd doorbrengt in deze heerlijke keuken, moet ook zoveel mogelijk ergonomisch zijn ingedeeld. Belangrijk is het plaatsen van de apparatuur zodanig dat u niet onnodig op en neer blijft lopen. Hou rekening met uw lengte wat betreft de werkhoogte, erg belangrijk! Hang bijvoorbeeld de kasten niet te hoog zodat u er straks niet bij kunt.
 
 
 
 
 

Apparaten

Een rustieke keuken is de tweede woonkamer. Daarom moet deze voorzien zijn van apparatuur die onmisbaar is om te leven in deze woonkamer. Dat geldt op de eerste plaats voor een groot en bovenal mooi fornuis. Het verwijderen van luchtjes gebeurt door de grote afzuigkap. Verder is er een koelkast, een diepvrieskast en een vaatwasser. Een magnetron is inmiddels een apparaat geworden die onmisbaar is. Koken gebeurt op een kookplaat.
 

Accessoires die uw verblijf in de rustieke keuken veraangenamen

Een sapcentrifuge op uw aanrecht en een koffiezetapparaat. Daar hoort ook een waterkoker bij en een broodrooster. Een zeepbakje bij de spoelbak en een handdoekenrek aan de muur. U maakt het geheel af met een bosje bloemen.
 

Prijzen

Veel eikenhout, en dat maakt deze keuken zo prijzig maar bovenal zo schitterend. De beginprijs zal liggen rond de 11000 euro. Verder is het de moeite waard om eens rond te kijken.
 
rustieke keukens