Open keukens

| Meer

Open keukens

 
 
 
 
 
 
Bij de aanschaf van een keuken die u gaat, of laat, plaatsen moet u er heel goed op letten dat uw open keuken past bij de rest van de woonkamer. De stijl en kleur moeten in overeenstemming komen en er zit meestal een eethoek en die moet uitnodigend zijn.
 

Voordelen

  • Het sociale element. Degene die bezig is kan makkelijk contact onderhouden met de andere mensen in de woonkamer.
  • De ruimtewinst is zeker een belangrijk aspect. Er ontstaat meer leefruimte en uw woning lijkt groter.
  • Overzicht op kleine kinderen. U kunt hen beter in de gaten houden.
  • De warmte is dezelfde als die in de woonkamer.
  • Is in de regel beter opgeruimd dan in een gesloten keuken.

 

Nadelen

  • Ook al heeft u nog zo`n goed afzuigsysteem, geurtjes blijven altijd hangen dus ook in de woonkamer. Dat geldt vooral wanneer u gaat frituren.
  • Het geluid dat gemaakt wordt is ook hoorbaar in de huiskamer.
  • Iedereen kan op uw handen kijken, en dat kan als vervelend worden ervaren.
  • U kunt deze woonafdeling niet afsluiten voor kleine kinderen met alle risico`s van dien.

 

Inrichting

Open keukensOmdat een open keuken `overloopt` in uw woonkamer moeten beide afdelingen goed op elkaar zijn afgestemd. De kleuren moeten goed op elkaar zijn afgestemd en ook de verlichting zal een belangrijke rol spelen. Het moeten niet twee verschillende afdelingen worden maar moeten in elkaar vloeien.
De inrichting is natuurlijk erg persoonlijk.
 
 
 
 

Keukenapparatuur

Iedereen kan naar binnen kijken. Vandaar dat deze meteen in het oog springt. Dat betreft vooral het fornuis met daarop de kookplaat. Een magnetron en een stomer moeten mooi zijn ingebouwd. Boven de kookplaat hangt een afzuigkap, ook zo`n blikvanger. Een koelkast mag natuurlijk niet ontbreken. Dat geldt eveneens voor een diepvrieskist of een diepvrieskast. Uw wilt altijd hebben opgeruimd dus snel de vieze vaat in de afwasmachine. Ook de keukenhulpapparatuur mag niet ontbreken. Dat is vanzelfsprekend het koffiezetapparaat, de sapcentrifuge en de mixer. Een leuke accessoire is een handdoekenrek, een zeepbakje en een leuke afvalemmer. De keuken kunt u bovendien opfrissen met een bosje bloemen.
 
 

De prijs

Open keukensEen prijs is niet te geven. U kunt uw open keuken in diverse stijlen inrichten zolang die maar in overeenstemming is met de rest van de woonkamer. Wel is het zo dat u kwaliteitsproducten moet kopen die goed zijn én een fijne uitstraling hebben want een mooie keuken is toch het visitekaartje van uw huis!