Landelijke keukens

| Meer

Landelijke keukens

 
 
 
 
 
Een landelijke keuken ademt nog echt de boerensfeer uit en geeft ook rust en geborgenheid. En dat betekent vooral warmte, ruimte, gezelligheid en een landelijk gevoel. De laatste komt tot stand omdat er in deze keukenstijl veel gebruikt wordt gemaakt van autenthieke materialen en van natuurlijke materialen. Daarom geeft hij u het echte gevoel  dat u `thuis` bent. En wat is er dan nóg gezelliger dan samen koffie te drinken met een vers stuk gebak…niets toch!
Het betekent terug in de tijd maar wel met alle gemakken van vandaag de dag. Er wordt veel met hout en natuursteen gewerkt. Beiden alleen al geven dat warme gevoel.
 

Enkele kenmerken van landelijke keukens

De kastdeuren zijn geverfd met een lichte kleur of in bleke tinten en hebben aan de bovenkant een boogvorm. De kleuren zijn vooral zwart en wit en felle kleuren zijn niet van toepassing want zij zullen al gauw afbreuk doen aan de voortreffelijke uitstraling.
Een blikvanger is natuurlijk het grote fornuis. Het is het pronkstuk met alle moderne gemakken.
 

De landelijke keuken als verblijfplaats

En dat is nu echt hét kenmerk! Het wordt een ontmoetingsplaats, een aangenaam verblijf waar alles wordt besproken, waar lief en leed wordt gedeeld. Het is dus veruit veel meer dan een keuken waar alleen wordt gekookt. In de ochtend genieten van uw ontbijt met de krant daarbij. Halverwege de ochtend koffiedrinken met een lekker stuk taart. In de middag rustig lunchen. U bent blij dat u voor deze keukenstijl heeft gekozen.
In de avond is het tijd voor het diner. Onder het eten wordt de dag doorgenomen. En iedereen wil graag hier zitten én genieten!
 
Landelijke keukens
 
 

De keukenapparatuur bij landelijke keukens

Allereerst komt er een groot fornuis in uw keuken te staan. Daar draait het helemaal om, dé blikvanger van de keuken. Daarbij hoort natuurlijk het kookgebeuren zoals een kookplaat. Even een cake bakken of een verjaardagstaart kan in het fornuis of in de magnetron. Het eten dat u dagelijks maakt komt grotendeels uit de koelkast. Heeft u nog wat over, dan kunt u dat bewaren in de diepvrieskist of diepvrieskast. Nadat u heeft genoten van uw maaltijd wordt het tijd voor de afwas. U zet de vieze vaat in de vaatwasser en die doet het afwaswerk wel.
 

Leuke dingen die uw landelijke keuken opvrolijken

Rieten mandjes zijn een voortreffelijke decoratie. Dat geeft uw keuken nóg meer die landelijke uitstraling. Dat geldt ook voor de keukentafel met bijbehorende stoelen. U kunt op de tafel een bijbehorend koffieservies opzetten. Denk hierbij aan de juiste verlichting, niet te fel maar juist zacht licht. Een bos bloemen doet het altijd goed.
 

Prijs landelijke keukens

Wat u uiteindelijk gaat betalen is moeilijk te zeggen. Hangt mede af van uw persoonlijke wensen. Vooral op het fornuis mag niet op worden bezuinigd. Een landelijke keuken zal rond de 6500 euro beginnen inclusief enige apparatuur.

landelijke keukens