Italiaanse keukens

| Meer

Italiaanse keukens

 
 
 
 
Een Italiaanse keuken is vooral groot. Daarnaast is deze levendig en met de nodige creativiteit ingericht. U kunt het samenvatten als een heerlijke keukenstijl met een zweem uit het zuiden. Kleine maar wel hoge kasten vindt u in deze keukenstijl evenals het bepalende keukenfront. En u zult hier vaak zitten en er van genieten. En daar is een keuken ook voor, om lekker van te genieten. U kijkt om u heen en ziet dat het goed is. Het is een voortreffelijke keukenstijl!
 
Een materiaal dat bijzonder veel wordt gebruikt is glas.
 

Glasafwerkingen

U komt veel gekleurd glas tegen. Italianen zijn daar helemaal weg van. Wat ook veel wordt gebruikt is gestraald glas. Daarnaast wordt er nog veelvuldig gebruik gemaakt van mat glas, helder glas en gestructureerd glas.
 

Glasgebruik

In de schuifdeurtjes in een bovenkast. Ook wordt dit materiaal gebruikt in deuren  van opzetservieskasten. In ladenfronten kom je ook glas tegen.
Door al dat glas lijkt het alsof de keuken veel groter is, een interessant effect!
 

Grepen en knoppen, kasten en schuiven

In een Italiaanse keukenstijl kom je verrassende modellen grepen tegen, vooral trapeziumvormig en schelpvormig. Natuurlijk geldt dat ook voor de knoppen. Beide onderdelen zijn verkrijgbaar in vele kleuren.
 
Italiaanse keukens
 
 

Andere keukenonderdelen

In uw Italiaanse keuken zijn onderdelen die aangepast zijn aan deze stijl. Bijvoorbeeld het aanrecht en de spoelbak. De spatwanden vormen één geheel met uw keuken. Zij zijn echte blikvangers. Dat geldt ook voor de kranen. Om optimaal deze stijl uit te laten komen, spelen vooral de vloer, het plafond en niet te vergeten de verlichting een uiterst belangrijke rol.
 

Keukenapparatuur

Zoals in elke keuken is het royaal voorzien van de modernste gemakken. Deze gemakken zijn niet meer weg te denken want zij veraangenamen het kookgebeuren. Zo zult u beschikken over een vaatwasser. Makkelijk hoor! Na de maaltijd zet u de vieze spulletjes er in en even later gaat de afwas beginnen. Gemak dient de mens!
Maar eerst moet er worden gekookt. Dat kan gebeuren op het fornuis of op een kookplaat. Af en toe kunt u ook gebruik maken van de magnetron. En er komen altijd geurtjes bij die u liever niet hebt, dus zet u de afzuigkap aan. Voordat u met koken begint haalt u uw voedsel uit de koelkast, uit uw diepvrieskist of diepvrieskast.
 

Accessoires maken het af!

Bijvoorbeeld een servethouder, leuk om te zien! Een suikerpotje, ook toch leuk op het aanrecht. Een ander leuk detail is een broodzak.
 

Prijzen

Een standaard begint bij omtrent de 7000 euro. Dat is vaak inclusief enige apparatuur. U kunt natuurlijk altijd onderhandelen.
 
 
italiaanse keuken