IndustriŽle keukens

 
 
 
 
 
In een industriŽle keuken wordt veel rvs toegepast. En dat is makkelijk schoon te maken en staat ook voor bedieningsgemak. Elke meter die onnodig moet worden gemaakt is er een te veel en staat ook voor degelijkheid. En dat moet ook want er wordt veel en vaak in gewerkt dus alles moet lang meegaan. Veel uitstraling heeft deze keuken zeker niet. Het blinkt u tegemoet maar dat wordt niet als echt hinderlijk ervaren. Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt, toch is de hygiŽne hier een `must`. Vandaar dat er bijvoorbeeld weinig of geen hout is te vinden. Het betekent efficiŽnt werken zonder al te veel poespas.
 

De keukenapparatuur

Een fornuis met een oven. En natuurlijk is de kookplaat een essentieel onderdeel van deze keuken en een stomer is noodzakelijk om snel gerechten op te warmen. Een afzuigkap is een belangrijk onderdeel en dat geldt uiteraard ook voor de magnetron. Diverse producten worden bewaard in de koelkast. Een diepvrieskist -of kast is niet weg te denken. In deze keuken zult u ongetwijfeld een vaatwasser zien.
 

Keukenhulpen

Wat direct opvalt zijn de vele ophangpunten en ophangrekken. Daar hangen veel voorkomende keukenspullen aan zoals messen, grote opscheplepels, roerlepels en nog veel meer hulpstukken.
 

Belangrijke aspecten wat betreft het werkblad

  • IndustriŽle keukensZoals eerder genoemd speelt de hygiŽne een belangrijke rol.
  • Keukentafels worden schoongemaakt met chemicaliŽn. Zij moeten daar tegen bestand zijn.
  • De hittebestendigheid. Al het materiaal moet tegen hitte kunnen en zo weinig mogelijk geleiden.
  • De slijtvastheid is een belangrijk item. Er mogen nooit splinters vrijkomen.
  • Het werkblad moet supersterk zijn en mag dus nooit bezwijken tijdens de werkzaamheden.
  • Er worden weinig zachte materialen gebruikt. Dat leidt tot veel lawaai.
  • In deze keuken is er gewoonweg weinig uitstraling en het is behoorlijk onpersoonlijk.
 
 

Prijs

Een en ander is afhankelijk van wat u wilt hebben. De startprijs zal beginnen rond de 7000 euro. Dit is slechts een voorzichtige indicatie. Er zijn zoveel keukenbedrijven waar u eens kunt gaan kijken. Surfen op het internet is ook een uitstekende gelegenheid om prijzen te vergelijken.
 
industriele keukens