Country keukens

| Meer

Country keukens

 
 
 
 
 
 
Een keuken in deze stijl opgetrokken staat garant voor gezellig en vooral huiselijk. Daarnaast zijn de typische eigenschappen van een country keuken comfort en warmte en geeft u ook nog eens een veilig en geborgen gevoel. Met deze keuken wordt het Engelse platteland bij u naar binnen gebracht.
 

Effect country keuken

Bij deze stijl hoeft niet alles persé bij elkaar te passen. Omdat er verschillende motieven worden gebruikt ontstaat er een effect dat erg stimulerend werkt. Op het eerste gezicht hoort niet alles bij elkaar. Het lijkt ietwat op een chaotische chaos, en dat is nu precies de bedoeling. Daardoor ontstaat er namelijk een huiselijk gevoel. U voelt zich hier helemaal op uw gemak! Dit effect kan nog worden vergroot door rond de keukentafel verschillende keukenstoelen neer te zetten.
Bovendien kunt u spelen met de verlichting.
 

Kleur

En die speelt een hele belangrijke rol bij deze keukenstijl. De achtergrondkleuren zoals lichtbruin, crème en wit geven net dat extra warme gevoel. Aan bepaalde onderdelen worden wat meer fellere kleuren gegeven zoals rood, blauw en groen. 
Er wordt veel hout gebruikt en dat geeft hier ook weer dat extra stukje huiselijke gevoel.
 
Country keukens
 


Kenmerken

  • Er wordt veel hout en natuursteen gebruikt.
  • Wat veel voorkomt is het scherpe contrast tussen wit en zwart.
  • Op de kastdeurtjes zit een motief.
  • Een gezellige en bovenal een knusse huiselijke sfeer.
  • Schitterende details zijn ook echte kenmerken. Bijvoorbeeld porseleinen grepen en bronzen laden  en kastknopjes.
  • De werkbladen zijn veelal gemaakt uit marmer, zandsteen, graniet en massief hout.
  • De spoelbakken zijn gemaakt uit rvs, porselein of, heel erg mooi, van zwartwitte tegeltjes.

 

Keukentoestellen

 
Toestellen country keukensIn de country keuken komen de benodigde keukentoestellen te staan. U gaat natuurlijk heerlijk kokerrellen op een kookplaat of in een fornuis. De etensgeuren worden afgezogen door een afzuigkap. In het fornuis zit een oven. Een magnetron mag niet ontbreken. Wilt u uw maaltijden nog even snel opwarmen, dan is een stomer onontbeerlijk.
Producten die snel aan bederving onderhevig zijn staat in de koelkast. Producten die u lang wilt bewaren horen thuis in uw diepvrieskast of diepvrieskist.
Nadat u of met uw gezin, familie of vrienden heerlijk heeft gegeten zal er toch moeten worden afgewassen. Uw servies en bestek doet u dan in de vaatwasser en u heeft er geen omkijken naar. De afwas gaat vanzelf terwijl u gezellig natafelt.
 

Leuke accessoires

U kunt uw country keuken opvrolijken met leuke accessoires. Een sapcentrifuge staat altijd. Dat geldt evenzeer voor een snijplank. Een mixer staat ook altijd leuk en een koffieapparaat is een aanwinst in uw keuken. En wat te denken van een trendy zeepbakje. U maakt de keuken af met een fleurige bos bloemen.
Deze keukenstijl zal u prima bevallen. Niet alleen door de speelse kleuren, niet door de verlichting maar ook door de warmte en de huiselijke sfeer.
 
country jeuken