Cottage keukens

| Meer

Cottage keukens

 
 
 
 
 
Deze cottage keuken geeft een zekere soberheid. Daarnaast stralen zij geweldig veel rust uit, kalmte en landelijkheid. Het is `terug naar de basis`. De eenvoud is troef maar zonder in te boeten wat betreft ergonomie en gemaksvriendelijkheid. In deze keuken is het de bedoeling dat u tot rust komt. De meeste apparaten zijn weggewerkt en vallen dus minder op.
Ontspannen en tot rust komen komen ook doordat er gebruik wordt gemaakt van neutrale kleuren. Er is niets schreeuwerigs en opvallends.
`Terug naar de basis` wil niet zeggen dat u gebruik gaat maken van goedkope materialen; integendeel! Antieke en oude zaken zijn er genoeg voorhanden en die zullen uiteindelijk toch een bepaalde meerwaarde geven.
Wilt u deze cottage keuken echt goed tot uiting laten komen, gebruik dan geen gordijnen. De ramen vallen daardoor beter op door hun natuurlijke houtkleur.


Inrichting

  • De spoelbak is vierkant of rechthoekig en gemaakt uit wit porselein. 
  • Het werkblad en de spatwand zijn van wit marmer. Een prima alternatief is marmer te gebruiken met bruine kleurschakeringen.
  • De kraan is van koper of brons. Het model van de kraan is een zwanenhals.
  • De fronten van de keukenkasten hebben een lichte kleur. Wat echt het cottagegevoel geeft zijn de houten handgrepen.
  • De vloer maakt deze keukenstijl helemaal af. Een oude houten vloer geeft de keuken de perfecte uitstraling.
  • De apparatuur moet zoveel mogelijk worden weggewerkt. Maar u moet deze wel kunnen gebruiken.
  • De meeste apparatuur zit dan ook verborgen achter fronten die helemaal in de kasten schuiven.

 

Keukenapparatuur

Cottage keukensOm de juiste eenvoud te handhaven moet er wel worden beschikt over keukentoestellen. Dat betreft op de eerste plaats het fornuis met de oven en de kookplaat. Daarnaast zal een afzuigkap nodig zijn. Een magnetron en een stomer zijn niet weg te denken uit deze cottagekeuken.
Een koelkast, een diepvrieskast en een vaatwasser zullen de kookafdeling complementeren.
 

Accessoires

Wat echt goed past zijn grote kristallen vazen of grote schelpen. Ook aardewerkpotten, glazenpotten en geglazuurd aardewerk staan uitstekend. Een antieke klok maakt het helemaal af. U zit in uw keuken en u hoort het zachte geluid van de klok. Nu zult u helemaal tot rust komen.
Een keukentafel is hartstikke mooi. Zorg ervoor dat deze tafel wit is of gelakt. Dat geldt ook voor de stoelen. De juiste harmonie is de basis van deze keuken. Deze geeft als eindresultaat het heerlijke gevoel van `laat de boel de boel`. Daar draagt de juiste verlichting natuurlijk ook bij.
 
 

Prijs

Rond de 6000 euro bent u kwijt. Het betreft hier een indicatie. U kunt zelf uw keuken inrichten, en daar zal dan ook de uiteindelijke prijs naar zijn. Aanbiedingen zijn er genoeg. Ga eens diverse keukenzaken af. Dat kan ook via het internet. Veel plezier hiermee en veel succes bij het uitzoeken!
 
cottage keuken