Gebruikte materialen in de keuken

| Meer

RVS keuken

 
In de keuken wordt gebruik gemaakt van vele materialen. De ene keukenstijl bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen, de andere heeft weer veel kunststof materialen. Natuurlijk zijn er vele combinaties mogelijk. Ook uw budget zal een grote rol spelen wat betreft de materiaalkeuze.
 

De meest voorkomende materialen

Hout geeft een warm accent en is daardoor een echte sfeermaker. Vooral werkbladen worden hiervan gemaakt. Ook wordt hout toegepast bij onderkasten met uittrekbare laden en bij brede kasten. Wordt ook gebruikt bij spatwanden.
 
Porselein wordt gebruikt bij ladegrepen en spoelbakken. Geven nét dat beetje extra uitstraling. Een servies wordt ook gemaakt van dit materiaal.

RVS wordt veel gebruikt bij aanrechtbladen, apparatuur, achterwanden, kookplaten, spoelbakken, afzuigkappen en bij accessoires. Makkelijk schoon te maken, en te houden.

Email wordt gemaakt door glas te smelten. Deze grondstof komt op aardewerk en metaal om deze te versieren en ook om te beschermen. Wordt gebruikt voor de buitenkant bij koelkasten en afwasmachines.

Acrylaat geeft een bijzonder mooie uitstraling. Wordt gebruikt als toplaag van werkbladen en bij keukenvloeren.

Aluminium wordt gebruikt in keukenplafonds. Ook ladegrepen worden van dit materiaal gemaakt.
 
Glas wordt gebruikt in de kastdeuren, in achterwanden, aanrechten en kookplaten.
 
Keuken materialen
 
 
Kunststof is erg sterk en in vele kleuren verkrijgbaar en in vele designs. Ook makkelijk schoon te maken.
 
Natuursteen vindt u vooral terug in werkbladen, spatwanden en keukenvloeren.
 
Graniet werkbladGraniet heeft een superuitstraling. Dat komt door de unieke kleur en structuur.  Daarnaast is het geweldig sterk, bestand tegen zuren, slijtvast en hittebestendig. Wordt vooral gebruikt bij werkbladen.
 
Massief eiken vindt u vooral terug in de rustieke keuken. Is wel erg duur in aanschaf.
 
Inox is een legering, een mengsel van nikkel, chroom en nog meer elementen met ijzer. Het chroomlaagje beschermt tegen roesten.
 
Chroom is te vinden bij kranen en afzuigkappen.
 
Keramiek is terug te vinden in kookplaten.
 
Spaan is aanwezig in fronten, kastjes en laden.
 
MDF wordt toegepast bij keukenfronten. De afkorting staat voor Medium Density Fiberboard. Het zijn houtvezels die op elkaar worden geperst met speciale kunstharslijmen.
 
Zilver wordt gebruikt bij het servies.
 
Beton wordt gebruikt om aanrechtbladen te maken.
 
keukenmaterialen