Welke kleuren te gebruiken in uw keuken?

| Meer

Kleuren keuken

 
 
 
 
Kleuren bepalen steeds vaker de keuken. Men is steeds vaker geneigd om met kleuren te spelen. En dat kan leiden tot verrassende effecten. Niet alleen de keuken zelf wordt kleurrijker, ook de apparatuur wordt kleuriger en dat is ook het geval bij de accessoires.
De meest rustgevende kleuren zijn blauw, groen en wit. De juiste kleur kiezen is een kwestie van eigen smaak en gevoel. Een kleur speelt een voorname rol in ieders leven en kan zelfs onze stemming beļnvloeden. Elke kleur heeft wel een betekenis.
 
 
 
 
 

Kleurkeuze keukenKleuren keuken en hun betekenis

  • Rood. Is de kleur die veruit de meeste aandacht trekt.
  • Groen geeft een veilig, rustig en vertrouwd gevoel. Werkt bovendien bijzonder kalmerend. Groen heeft daarnaast een heilzame en activerende werking.
  • Blauw betekent zacht, kalmerend, rustig en koel. Persoonlijk voorkeur voor deze kleur staat voor trouw, verstandig en eerlijk.
  • Geel is verreweg de meest opvallende kleur. Deze kleur betekent leven en licht. Ook staat de kleur symbool voor wijsheid en groot denkvermogen. In het bijzonder is deze kleur voor creativiteit en veelzijdigheid.

  • Grijs staat voor luxe, wijsheid en geborgenheid.
  • Wit geeft vreugde in het leven. Ook betrouwbaarheid, koel en zakelijkheid.
 

De hoogglanskeuken

 
Hoogglans keukensHoogglans is in diverse kleuren verkrijgbaar. Buiten de neutrale kleuren zoals wit, donkerbruin en magnolia zijn deze ook in felle kleuren zoals grasgroen, roze, kanariegeel en felrood.
 
Voordelen zijn dat het super slijtvast is en de kleur langer echt blijft. Het heeft een statige uitstraling.
Nadelen zijn dat u bijna elk klein krasje ziet. Ook het aflakken van hoogglans is best wel moeilijk. U ziet bij hoogglans elke vingerafdruk dus moeilijker schoon te maken en schoon te houden.
 
Schoonmaken
U kunt uw hoogglanskeuken schoonmaken met een allesreiniger en een doek. Na het drogen nog met een droge doek nawrijven.