Tips keuken kopen

| Meer

Keuken kopen

 
 
 
 
U heeft zojuist een andere of nieuwe woning gekocht. Gefeliciteerd! U heeft een aardige prijs in de loterij gewonnen, ook proficiat! Of u heeft er lang voor gespaard en eindelijk is het zover, u gaat een nieuwe keuken kopen.
Een keuken is als een sieraad en staat altijd in de belangstelling. Iedereen wil uw sieraad bewonderen, iedereen wil straks uw nieuwe aanwinst bewonderen. U besluit alleen of met uw partner op keukenjacht te gaan. Maar voor het zover is, moet u zich met vele belangrijke andere keukenzaken bemoeien. Er komt namelijk veel bij kijken voordat u de juiste keuken heeft gevonden.
Om u hiermee te helpen zijn er tips voor u waar u iets aan heeft.
 

Het technische gedeelte

Maak eerst een plan van aanpak. U moet weten welke handgrepen u wilt hebben, u moet weten waar hij komt dus welke hoekopstelling. Verder moet u weten welke apparatuur u wilt en waar die komt. Van belang is de kleur die u wilt hebben wat de kastjes en zo meer betreft. Ook moet u weten of u tegels gaat gebruiken en zo ja, welke kleuren en welke afmetingen. U moet ook rekening houden met het leidingwerk zoals gasaansluiting, elektriciteit en met de watertoevoer en waterafvoer. U moet de afmetingen weten. Doet u dat niet dan kunt een te kleine kopen of juist een te grote. U ziet, er komt veel bij kijken. Wees er dus goed zeker van wat u precies wilt.
 
kooptips keuken
 

Het financiŽle gedeelte

Onderhandelen
En daar is niks mis mee. U kunt onderhandelen over de prijs. De verkoper kan u inderdaad korting geven of een keukentoestel gratis geven. Neem nooit een overhaaste beslissing als de verkoper hier op aandringt. Er zijn genoeg andere keukenbedrijven!
 
Tekenen
Als u er zeker van bent de ware te hebben gevonden, zet dan pas uw handtekening. Dring er op aan dat de verkoper dat ook doet.
 
Aanbetaling
Het kan voorkomen dat de verkoper aan u vraagt alvast een deel aan te betalen. Dat staat te lezen in de `algemene voorwaarden` van het keukenbedrijf. Wilt u dat niet doen maar het wordt u toch gevraagd, dan kunt u besluiten om naar een andere keukenleverancier te gaan.
 
Keuken op afbetaling
 
 
Het nadeel van een aanbetaling
Stel dat u een deel aanbetaalt en het bedrijf gaat failliet, dan kan het gebeuren dat u uw aanbetaling kwijt bent. Dus als het even kan, nooit een aanbetaling doen!
 
Waar gaat u kopen?
U gaat eerst diverse keukenbedrijven bij langs. U heeft de gegevens van uw ontwerp bij u en u laat een offerte maken. Zo komt u op de hoogte van verschillende aanbieders met verschillende prijzen en met verschillende voorwaarden. Uiteindelijk komt u uit bij de voor u de beste leverancier.
Voordat u tekent moet u nagaan of het bedrijf te vertrouwen is. Dat zal niet makkelijk zijn maar u moet het wel proberen. Veel keukenbedrijven gaan namelijk snel failliet.
 
Eindelijk!
En dat is de dag waarop het allemaal gaat gebeuren. Wees er zeker van dat de elektriciteit, het gas en het water degelijk worden aangesloten. De keuken moet perfect worden afgeleverd en neem met minder nooit genoegen!

Volop genieten...
En vol trots laat u uw nieuwe keukenopstelling zien aan iedereen die bij u thuiskomt. En dat mag ook wel. Een flinke investering maar een duurzame investering. 
 
kooptips keuken