Een complete keuken heeft ook de juiste inrichting nodig.

| Meer

Inrichting keuken interieur

 
 
 
De juiste keuken inrichting is erg belangrijk. Vooral details zijn van het grootste belang. Deze zullen uw keuken helemaal `af` maken. De keuken moet vooral huiselijk worden ingericht. Hoort hij tot de woonkamer, dan moet u ervoor zorgen dat het contrast met de woonkamer niet te groot wordt. Ook kleuren zijn een belangrijk onderdeel van de inrichting.
 
Materialen. Een zeer belangrijke keuze! De materialen dienen makkelijk te kunnen worden schoongehouden. Ontstaat er schade, dan moet herstel eenvoudig zijn en niet te duur. Verder moeten materialen bestand zijn tegen hoge temperaturen, water, zuur en olie.
 
Kleuren die gebruikt worden zijn belangrijker dan menigeen denkt. Kleur heeft een enorme invloed op de uitstraling. Kleur zegt namelijk veel over de ruimte en warmte, legt de nadruk op sommige design- aspecten en zorgt voor de nodige contrasten.
 
Hoogglans keukenEen hoogglans keuken heeft als nadeel dat het moeilijk is te reinigen. Dat komt omdat bij hoogglans vlekken veel beter zijn te zien. U moet dus meer tijd besteden aan het schoonmaken. Ook bestaat er kans op streepvorming na het reinigen. Er zijn producten tegen streepvorming te koop en sommigen kunnen agressieve bestanddelen bevatten. Er kan daardoor schade ontstaan aan de glanslaag.
 
Moderne keukenstijl betekent van alle gemakken voorzien en alles heeft zijn plaats. In de moderne keukenstijl worden diverse materialen gebruikt zoals steen, metaal, kunststof en hout.
 
Landelijk keukenstijl van de inrichting van uw keuken betekent dat u de keukenafdeling ziet als hét centrum van uw woning. In de regel is over alles heel goed nagedacht, en dat komt uit in de voortreffelijke inrichting.
 
De design keukenstijl kenmerkt zich door licht, ruimte en oog voor detail. De meest voorkomende kleuren zijn wit, zwart en grijs. Deze stijl is zeker prijzig maar maakt de investering meer dan waard.
 
Het keukenblad of werkblad is leverbaar in diverse kleuren en materiaalsoorten. Omdat het werkblad groot is zal dat meteen opvallen. Zorg er dus voor dat het aanrecht van prima materiaal is. Ook de prijs is belangrijk natuurlijk. Er zit een enorm prijsverschil in. Bezuinig niet op het aanrecht. U kunt er later spijt van krijgen van een verkeerde keuze. De gebruikte materialen zijn hardglas, steen, kunststof, graniet en rvs.
 
Spoelbakken keukenSpoelbakken zijn er in vele vormen en modellen. Dit onderdeel wordt het vaakst gebruikt tijdens uw normale keukenhandelingen. Uiteraard moet de spoelbak passen bij de rest van uw keuken. Een afwijking kan echter toch een verrassend element zijn.
 
Spatwanden zijn natuurlijk onmisbaar. Zij dienen ter bescherming tegen het spatten van water en olie. Komen achter het fornuis en achter de spoelbak. Deze spatwanden moeten makkelijk zijn te reinigen, en dat bevordert de hygiëne.
 
Kranen moeten niet alleen mooi zijn maar ook functioneel en van topkwaliteit. Zij worden elke dag heel vaak gebruikt. De duurdere kranen zijn uit rvs, gaan ruim 10 jaar mee en bestand tegen krassen.
 
KeukenkastenKasten zijn natuurlijk onmisbaar in uw keuken. Hoe meer keukenkasten, hoe meer u op kunt bergen en des te minder spullen de keuken kunnen ontsieren. In principe worden lichte spullen boven in de kasten geplaatst en de zwaardere onder in de keukenkastjes.
 
 
 
 
 
KeukenverlichtingVerlichting draagt veel bij aan de sfeer en aan de functionaliteit. Een TL- lamp voldoet echt niet meer vandaag de dag. Deze zijn ondertussen vervangen door inbouw spots die zowel dienen als indirecte als directe verlichting.
 
 
 
 
Keukendeuren van de kasten moeten natuurlijk goed sluiten. De deuren worden talloze keren geopend en gesloten. Daarom moet het hangwerk goed zijn en goed zijn bevestigd. Let ook op de kleuren tijdens de inrichting. Harmonie is echt belangrijk maar uw smaak geldt!
 
Laden moeten helemaal sluiten dus mogen niet op een kiertje blijven openstaan.

KeukenvloerDe vloer moet op de eerste plaats makkelijk te reinigen zijn. Verder moet een keukenvloer  goed geluid kunnen absorberen omdat de vloer intensief wordt gebruikt. Vloeren moeten dus ook slijtvast zijn!
 
 
 
 
Het plafond is meestal crème of wit. Deze kleuren doen groter lijken en reflecteren het licht beter. Wilt u het keukenplafond schilderen, gebruik dan een watervaste verf. U kunt uw plafond ook betegelen met speciale plafondtegels. Dat gebeurt met behulp van speciale plafondlijm.
 
mooie keuken