G-keuken

| Meer

G-keukens

 
 
 
 
 
 
Een G keuken lijkt erg veel op een U model. Bij de G keuken is aan de open zijde nog een uitbouw gemaakt. Deze uitbouw wordt vaak gebruikt als eethoek. Verder zit er bijna geen verschil tussen beiden. Wel betekent het dat u een flinke ruimte moet hebben om alles te kunnen realiseren. Vaak komt er een kookeiland. Het is dus echt een praktische leefkeuken.
Voordat u gaat kopen moet u eerst weten wat de afmetingen zijn van de ruimte die u tot uw beschikking heeft. Weet u de maten, dan is dat de basis om de keukenaanschaf op te starten.
 
G-keukens
 

De G keuken heeft zones

De EERSTE zone betreft het kookgedeelte. Hier moet u alle kooktoestellen bij de hand hebben zoals een kookplaat, het fornuis, de magnetron en de afzuigkap. U moet ook hulpapparatuur hebben zoals een tosti-ijzer, een koffiemachine, een friteuse en een stoomkoker.

De TWEEDE zone wordt de natte zone genoemd. Hierbij moet gedacht worden aan het aanrecht. Hierop komt de vieze afwas te staan. Deze afwas gaat de vaatwasser in. Ook de spoelbak en de afdruipplaat behoren tot deze zone.
 
De DERDE zone heeft te maken met het voorbereiden van het voedsel. Daarom heet het dan ook de voorbereidingszone. Vooral het werkblad speelt een belangrijke rol. U wilt ook wel weten waar u mee bezig bent; daarom is de juiste verlichting een essentieel onderdeel.
 
De VIERDE zone is de opbergzone. Producten die u na het bereiden van de maaltijd niet meer nodig heeft, bergt u op in de kasten of in de rekken. Voedingswaren die u niet lang kunt bewaren zet u weg in de koelkast. Voedingswaren die u langer wilt bewaren maar snel kunnen bederven bergt u op in de diepvriezer.
 
G-keuken
 

Kooptips

  • Wees er zeker van dat u alle afmetingen weet voordat u begint met uitzoeken.
  • Ga bij diverse keukenleveranciers langs om zo een juist beeld te krijgen.
  • Als u de juiste keuken heeft gevonden, ga dan eerst alles goed nameten.
  • Bekijk uw keuze rustig en controleer kastjes, laden en nog meer op het hang- en sluitwerk.
  • Onderhandel altijd over de prijs. Elke korting is meegenomen!
  • Leg de garantie en datum montage schriftelijk vast.
  • Betaal nooit aan!


Prijs

Rond de 8000 euro zult u kwijt zijn inclusief keukenapparatuur. De prijs is uiteraard een indicatie. Misschien treft u wel een aanbieding.